Fra Aalborg til Grindsted

August 2018

Nok en af de flotteste kørsler med MC rustvognen udspandt sig fredag den 24. august, hvor vi skulle køre en afdød motorcyklist fra Ålborg sygehus til hans hjemegn ved Grindsted.

Motorcykel bisættelse MC Grinsted Jylland

Han blev sat ind i MC rustvognen af personale på sygehuskapellet. Kisten var pyntet med blomster og afdødes vest samt et logo for De Frie Sjæle, hans MC-klub. Udenfor sygehuset holdt klubkammeraterne på deres MC og familien i biler klar, og efter en kort briefing påbegyndte vi den 220 km lange kortegetur ned gennem Jylland.

Vi kørte på motorvejen ved tilkørslen ved Svenstrup, hvor et større antal MC’er sluttede sig til. Og således fortsatte det ned gennem Jylland. For hver afkørsel flettede et par eller flere motorcykler ind. Da vi nåede frem til afkørslen ved Galten på Herningmotorvejen var feltet flerdoblet. Her kørte vi af for at tanke op. Også her holdt der mange, det ville slå følge. Hele ruten var lagt op på De Frie Sjæles Facebookside med cirkatider, og man kunne her følge, hvor langt vi var nået.

 

“En rigtig biker” – Se TV Midtvests reportage fra kortegekørslen

 

Nu fortsatte vi i det kraftige bygevejr rundt Herning og sydpå. Ved afdødes hjem holdt hele kortegen stille en kort stund. Mange naboer og venner var også mødt op, og da vi kørte gennem den lille by stod børnehaven og friskolen og mange beboere og viste den sidste respekt. Selv brugsen flagede på halv. Da vi kørte ind i Grindsted, var der langt over hundrede MC’er i følget.

Ved kapellet bar klubmedlemmer kisten ind og snart var rummet fyldt med motorcyklister, familie og venner til en lille mindestund, der endte med ”Altid frejdig når du går”.

 

Spørgsmål og svar vedrørende motorcykel begravelser

 

top